Hva gjør Anundsen egentlig? Fordi jobben sin gjør han jo ikke!

kommentarer

Nettavisen meldte i går at et vådeskudd gikk tirsdag av i politiets garderobe hos Orkdal og Agdenes lensmannskontor. Prisverdig er politimesteren i distriktet åpen om saken. Hun forteller hva som skjedde og hvordan. Hun beroliger innbyggere i sitt distrikt. Det er ikke tilfellet alltid.Forrige uke smalt det i et våpenrom på et lensmannskontor i Haugland og Sunnhordland politidistrikt. Der valgte politimesteren å legge lokk på saken. Ingen informasjon ble gitt til befolkningen. Av hensyn til etterforskning, ifølge politimester Steinar Langholm.  Det var merkelig og uakseptabelt.

Jeg bor halvveis i Haugland og Sunnhordland politidistrikt. Det er mitt politidistrikt, og om jeg ikke bodd der, hadde jeg likevel stilt spørsmål: Hva skjedde? Hvilket lensmannskontor gjaldt det? Hvorfor skjedde det? Har politifolkene der nok trening i å håndtere og bruke våpen? Har lensmannskontoret riktig og nødvendig våpenhåbdteringsrutiner? 

Men nei. Jeg kan ikke få svar på alle disse spørsmålene fordi Anders Anundsen ikke bryr seg om å svare på disse spørsmålene. Han synes ikke at et vådeskudd på et våpenrom er alvorlig nok til å underrette det norske folk om forholdene rundt det. Folk i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt skal holdes uvitende om et såpass alvorlig hendelse som et vådeskudd på et lensmannskontor. Et skudd som kunne ha vært langt mere fatalt enn det som er tilfellet denne gangen. Hvordan kan jeg være sikker på at når jeg handler melk og frukt på en Kiwi, side om side politimannen som går med en fulladet pistol i hofta, har nok kompetanse til å håndtere våpenet forsvarlig nok? Er det samme politimann som avfyrte vådeskuddet den 07. august? Hvem vet? Jeg har ingen informasjon.

Justisministeren har kanskje ikke tid til å gjøre jobben sin: Å reflekterer rundt spørsmålene generell bevæpning av politiet reiser, og som et enstemmig Storting ønsker skal behandles av Stortinget selv. Når jeg nå har sett en 50-minutters video som FrPs partiorganisasjon bruker i som valgkampmaterialet hvor Anundsen er hovedrolleinnehaver på skattebetalernes regning, skjønner jeg hvorfor han ikke har tid til å svare på spørsmål folk flest stiller om generell bevæpning av politiet. Slutt å leke skuespiller, Anundsen. Ta ansvar for trygghet i landet.  

Akhtar Chaudhry,
Medlem av SVs sentrale arbeidsutvalg

29.08.15 Drangedal

 

hits