Hat mot muslimer må tas på alvor

kommentarer

Debatten om hvordan muslimer blir omtalt og behandlet og hvordan muslimer har det i Norge og Europa er så vidt begynt. I dag slår to unge kvinner alarm. De har begge muslimsk bakgrunn, men har vært uenige med hverandre i nesten alt.  Bushra Ishaq og Amel Aden har vært samfunnsdebattanter lenge. I dag uttaler deg seg til Dagsavisen om hvordan norske muslimske kvinner er redde for gå ut. At unge mennesker ønsker at muslimer som flykter fra vold, overgrep og krig skal dø i Middelhavet, heller enn å komme til Norge. De foreller om muslimske barn som spyr på vei til skolen fordi de er redde. Og Ishaq og Aden er helt enige om siner erfaringer og observasjoner.


Vinneren av Fritt ord-pris og samfunnsdebattant  Bushra Ishaq

Når to kvinner som stort sett har vært på hver sin side i debatten går ut med så sterke skildringer, er jeg redd de forteller oss noe som jeg egentlig ikke vil høre og tro på, men som faktisk kan være riktig og må tas på alvor. De er for øvrig ikke de første til å komme denne type advarsler. Professor Per Fugelli var ute i Aftenposten forleden og sa: «Jeg ser ting rundt meg som minner meg om Tyskland på 1930-tallet. Jeg hører folk som sier at muslimene vil overta. Goebbels sa nøyaktig det samme på 30-tallet: Jødene vil overta. Hvis vi legger dagens norske aviser ved siden av aviser fra 30-tallet, er jeg redd vi vil se paralleller. Hvis vi tar for oss islamkritiske tekster og bytter ut ordet «muslimer» med «jøder», tror jeg mange vil bli skremt av likhetene mellom debattene i dag og den gangen». Det er sterke ord fra en som vet hva han snakker om.

 


Forfatter, foredragleser og samfunnsdebattant Amal Aden

Jeg har selv skrevet om dette og beslektede temaer på min egen blogg. Mange legger igjen kommentarer som er skremmende og viser hva enkelte tillater seg når de snakker om medmennesker med muslimsk bakgrunn. Dette er noe vi må ta på alvor.

Akhtar Chaudhry

Medlem av SVs sentrale arbeidsutvalg

Oslo, 20.01.2016

hits