Vi lar oss ikke lure av en imam

kommentarer

"Jeg burde ikke ha vært der og involvert meg i politikk", sa imam Nemat Ali Shah i sin pressekonferanse i dag. Han beklaget. "Dersom jeg har blitt tolket feil ved å delta", sa han. Likevel beholder han jobben i Nord-Europas største muslimske menighet. 
Styret tar "langt avstand" fra at imamens har vist støtte til en drapsmann, men i dag har de full tillit til han. Både imamen og styret tror at tilskuerne til dette absurde teateret er dumme. Det er vi ikke. Vi lar oss ikke lure hverken av imamen eller styret. 

Mumtaz Qadri var ikke en person. Han var en ideologi som går ut på å ta livet av dem som tar til ordet for å bevege Pakistan vekk fra intoleranse, vold og religiøs fanatisme, og mot et moderne demokrati. Denne ideologien har tatt kvelertak på Pakistan og pakistanerne rundt om i verden. De som gjentatte ganger deltar i arrangementer eller demonstrasjoner for å hedre Qadri, støtter denne avskyelige ideologien. Basta! Vi lar oss ikke lure, heller ikke vil vi stoppe vår kamp for å bekjempe denne ideologien.

Akhtar Chaudhry

Oslo 15.04.16

Les også hva den pakistanske ambassadøren sier om saken.

hits