Skam dere!

kommentarer
 

Se på disse bildene. De er ikke fra en borgerkrigrammet land eller en diktatorstat langt borte hvor innbyggerne må risikere liv og helse for å kreve sine demokratiske rettigheter som ytringsfrihet og retten til å samle seg. Disse er fra ytringsfrihetens vugge - Frankrike. De som sloss er borgere av det siviliserte og demokratiske Europa. De aller fleste er gjester. De har kommet kun for å lage bråk, forstyrre lov og orden, utfordre politiet og gjøre det ubehagelig for tusenvis av fotballfans som lenge har gledet seg til happeningen, både der ute og i våre stuer foran TV-ruten. 

Mediene melder om flere skadde, noen alvorlige, minst én livstruende. Barn meldes fanget midt opp i slåsskamper. Dette må kunne defineres som skyggesiden av den europeiske kulturen og sivilisasjonen. Dette gjentar seg igjen og igjen. Dette er den eneste kampen vi garantert taper ved hver fotball EM. Det verste er at ingen kommer til bli krevd «å ta avstand fra denne volden», ingen fakkeltog vil bli arrangert, knapt noen vil bli arrestert og straffeforfulgt. Like fullt er de en skam for Europa.  

Vi må håpe at det franske politiet har kapasitet nok til både å håndtere disse drittsekkene og å forebygge - og gud forby, hvis behov - håndtere en terrorhandling samtidig. Dersom politiets handlekraft blir svekket, må disse drittsekkene ta sin del av ansvaret.

Akhtar Chaudhry

Oulu, Finland 12.06.16

hits