hits

En mann med Trumps kvinnesyn kan ikke bli leder av den frie verdenen

Hvordan vil president Donald Trump se på - og behandle - statsminister Erna Solberg eller forsvarsminister Ine Eriksen Søreide hvis de er i samme rom? I lydopptakene som ble lekket i dag, og som Trump slett ikke benekter, beskriver han kvinner som fritt vilt. Han sier rett ut at så lenge han har penger og makt, kan han gjøre hva han vil med kvinner. President Trump vil ha langt mer makt enn Donald Trump hadde for 10 år siden da opptaket ble gjort.


 

Det er nesten ingen som har sluppet unna Donald Trumps angrep mens han har drevet sin valgkamp, først mot Republikanernes landsmøte. Dernest mot Det hvite hus. Han har villet nekte muslimer adgang til USA, påstått at meksikanere er kriminelle og voldtar og at han vil bygge en mur mellom USA og Mexico, som Mexico skal betale. Han har herjet med John McCain og angrepet og trukket USAs forpliktelser til NATO i tvil.  Han har bedt Russland spionere i USA. Han har beskylt Barack Obama for å ha stiftet IS.

Han har truet folk, kjeftet på mødre som har ammet ellers tørstet sine barn i Trumps valgmøter og sagt at han vil slå Demokrat-talerne ned. Han har brukt et språk mot sin motkandidat, Hilary Clinton, som er uhørt selv i den amerikanske valgkampen. Han har likevel klart å bli nominert som Republikanernes presidentkandidat. Nå ser han mot Det hvite hus.

Men opptak som er offentliggjort i dag tar kaka. Han sier rett ut at så lenge han har penger og makt, kan han gjøre hva han vil med kvinner. Det dreier seg ikke bare om halvparten av de amerikanske velgerne, men halvparten av verdens befolkning. Uttalelsene her er 10 år gamle. Da hadde han færre penger enn i dag, var mindre kjent enn i dag, og hadde mindre makt enn i dag. Gud forby han blir valgt som leder av The Free World, hvordan vil han behandle halvparten av verdens befolkning da? Hva tenker han egentlig om statsminister Erna Solberg, Kansler Angela Merkel og statsminister Teresa May når han sitter i samme rom som dem? Hvordan vil han komme forbi sitt kvinnesyn og håndtere sikkerheten i verden, klimakrisen, flyktningkrisen og Nord Koreas atomprogram sammen med disse kvinnene?

En mann med Trumps kvinnesyn kan ikke, og må ikke, bli valgt som leder for den frie verdenen.

Akhtar Chaudhry

Oslo 08.10.16

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar