hits

Mullahen mot oss!

Mullah Krekar lager overskrifter i dag. Han sier at «det å adlyde de (IS) er en plikt for de som følger dem og det å forsvare dem er en plikt for muslimene som bor under dem og muslimene som lever rundt dem i disse landene. Særlig for de andre jihad-gruppene». Sitatet er hentet og oversatt av avisen Dagen fra et lydklipp avisen har fått tak i på en lukket Facebookgruppe. Mullahen sier til Dagen, via sin advokat, at «IS og muslimene i områdene de styrer, blir angrepet av korsfarere, kurdiske vantro og barbariske shia».


 

Her snakker Krekar om den tilspissede situasjonen i Irak hvor IS er under angrep og mest sannsynlig vil bli fordrevet fra Mosul. Irakiske styrker, støttet av kurdiske peshmarga og mange andre land, har endelig gått til angrep på Mosul for å befri byen fra IS' terrorregime. Dette faller Mullahen tungt for brystet. Han formaner nå alle terrorgrupper i området til å støtte IS. Dette gjør han selv om han tidligere har ikke villet støtte IS, men når de når kan tape, mener mullahen at det er bedre at dette terrorregime består enn at Irak gjenerobrer en av sine største byer.

Linjene er nå klare. Det er de mot oss. «De» er «korsfarere, kurdiske vantro og babariske shia», ifølge Mullahen. «Oss» er IS og jihadistgrupper, i Mullahens egne ord. Det han ikke nevner blant «de» er oss alle andre som er muslimer, ikke-muslimer, sunnier, alawitter, Ahmadiyyaer, araberer og ikke-arbaere, mødre hvis barn har blitt torturert i IS' fengsler, fedre til alle unge menn som har blitt halshugget og brent levende, kvinner som er blitt holdt fanget og brukt som sexslaver, barn som har sett det ingen barn skulle sett under dette terrorstyre, bøndene som har blitt halshugget fordi de ble ansett som spioner for motstandere, minoritetene som har blitt kuet og drept. Alle vi som forkaster IS? forvirrede kalifat-ideologi og gruppens bastialisk fortolkning av islam er «de andre». Alle vi som står oppreist for medmenneskelighet og menneskerettigheter!

En må absolutt være våken for det som vil komme når IS er fordrevet både i Irak og i Syria. De som i dag kjemper for å befri Mosul må for all del ha en plan for hvordan de skal styre byen når IS er fordrevet. Et terrorveldet må ikke erstattes med noe lignende eller verre, men skal erstattes med rettsikkerhet, lov og ordens, trygghet og grunnleggende menneskerettigheter for alle. Nettopp derfor må alle gode krefter nå samle seg for å knekke dette ondet en gang for alle. Vi må stå sammen mot alle de onde kreftene både der ute - og her hjemme - som har sympatier for ondskapen.

Akhtar Chaudhry

Oslo, 27.10.16

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar