hits

Gratulerer med kvinnedagen! 

Nei til seksuell trakassering av kvinner 
Vi trodde at likestillingen hadde kommet langt i vårt land og kvinnesynet blant menn var for lengt modernisert. Likevel oppdaget vi at vi mye var galt. På toppen av vårt samfunn finnes menn som nyter vår tillit, men ser samtidig på kvinner som ikke noe annet enn et sexobjekt. 

Hver fjerde kvinnelig lege sier at hun har blitt seksuelt trakasserte, eller sett andre blitt trakassert. Én av ti kvinnelige lokalpolitikere sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering. 25 sittende kvinnelige stortingsrepresentanter sier at de har vært utsatt for seksuell trakassering. Nå viser det seg at en av tre kvinner sier at de har blitt utsatt for seksuell trakassering. Dette er svimlende tall. Og vi som trodde at den slags fantes langt bort. Langt borte fra oss. Langt borte fra sivilisasjonen! Da har vi en jobb å gjøre. 08. mars er nødvendig likevel!

Ja til utdanning til jenter
Jenter utgjør halvparten av barna som ikke får utdanning på verdens basis. Dette er å bli nektet en grunnleggende rettighet. Årsaker til at jenter blir nektet skolegang er mange. Fattigdom er den første og største. Rettferdig fordeling av ressursene i verden kan bidra til at både gutter og jenter kan gå på skole. Kvinner tar mer enn halvparten av ansvarsbyrden i verden, de har i det minste krav på halvparten av verdens ressurser, og i alle fall rett til utdanning. På kvinnedagen er det tid til refleksjon og korrigering av kursen. 

Akhtar Chaudhry
Nestleder Hordaland SV

08. mars 2018

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar